- Διαφήμιση -

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το αθηναϊκό ντέρμπι «κλέβει» την παράσταση

Το 131ο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό (19:30, Novasports 1) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Superleague

Η ΑΕΚ κι ο Πανα­θη­ναϊ­κός έζη­σαν έντο­να τη σεζόν ως τώρα. Η Ένω­ση μπή­κε με τον τίτλο της πρω­τα­θλή­τριας, αλλά δεν κατά­φε­ρε να τον υπε­ρα­σπι­στεί. Τώρα μονο­μα­χεί με τον Ατρό­μη­το για την τρί­τη θέση. Ο νεα­νι­κός Πανα­θη­ναϊ­κός άνοι­ξε την όρε­ξη του κόσμου του με τις επι­τυ­χί­ες στο ξεκί­νη­μα, αλλά δεν άντε­ξε στη συνέ­χεια και πλέ­ον αρχί­ζει να χάνει την επα­φή του με την πέμ­πτη θέση.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει χάσει μόνο από τον Ατρό­μη­το στο φετι­νό πρω­τά­θλη­μα, που είναι και η μονα­δι­κή ήττα στα τελευ­ταία 23 παι­χνί­δια. Τις τρεις τελευ­ταί­ες σεζόν δεν έχει χάσει περισ­σό­τε­ρα από ένα παι­χνί­δι στην έδρα της στην κανο­νι­κή διάρ­κεια του πρω­τα­θλή­μα­τος. Το 2016–17 από τον Πανα­θη­ναϊ­κό, πέρ­σι και φέτος από τον Ατρόμητο.

Μετά τη φετι­νή ήττα από τον Ατρό­μη­το τον Νοέμ­βριο, η ΑΕΚ έχει έξι νίκες και την ισο­πα­λία με τον ΠΑΟΚ στο «Σπύ­ρος Λού­ης». Ουσια­στι­κά οι δύο μόλις νίκες που έχει στα επτά τελευ­ταία εκτός έδρας την άφη­σαν μακριά από ψηλό­τε­ρο στόχο.

Οι «πρά­σι­νοι» μπαί­νουν στο ντέρ­μπι με πολ­λά προ­βλή­μα­τα στο γκολ, πέρα από τα απο­τε­λέ­σμα­τα. Με μια νίκη στα πέντε τελευ­ταία και δύο στα εννέα τελευ­ταία, η βαθ­μο­λο­γι­κή υπο­χώ­ρη­ση είναι δεδομένη.

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός δεν έχει σκο­ρά­ρει στα δύο τελευ­ταία, που έχα­σε από Πανιώ­νιο και ΠΑΟΚ, ενώ στα πέντε τελευ­ταία παι­χνί­δια έχει μόλις ένα γκολ, το νικη­τή­ριο με τον Αστέ­ρα Τρί­πο­λης. Στα τελευ­ταία οκτώ παι­χνί­δια έχει βάλει τρία γκολ, κανέ­να στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο! Από τα τελευ­ταία 11 παι­χνί­δια, μόλις σε ένα έχει πετύ­χει γκολ στο δεύ­τε­ρο ημίχρονο!

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός δεν έχει νίκη στα τρία τελευ­ταία ντέρ­μπι, με δύο ισο­πα­λί­ες γηπε­δού­χος και μια ήττα φιλο­ξε­νού­με­νος. Δεν έχει σκο­ρά­ρει στα δύο τελευ­ταία και αν δεν σκο­ρά­ρει και τώρα θα είναι η πρώ­τη φορά από το 1999 χωρίς γκολ σε τρία ντέρμπι.

Το εντυ­πω­σια­κό είναι ότι ο Πανα­θη­ναϊ­κός δεν έχει στο ρόστερ του παί­κτη, που να έχει σκο­ρά­ρει, όχι μόνο σε ντέρ­μπι με την ΑΕΚ, αλλά ούτε και με οποια­δή­πο­τε άλλη ομά­δα ενα­ντί­ον της!

Αν ο Πανα­θη­ναϊ­κός δεν κατα­φέ­ρει να νική­σει, θα είναι η πρώ­τη φορά από το 2009, που θα μεί­νει χωρίς νίκη σε τέσ­σε­ρα δια­δο­χι­κά ντέρ­μπι με την ΑΕΚ. Αλλά θα είναι η πρώ­τη φορά, που σε δύο δια­δο­χι­κές σεζόν δεν θα κάνει νίκη με την ΑΕΚ, από το 1999.

Μόνο μια φορά έπαι­ξαν στις 9 Μαρ­τί­ου για το πρω­τά­θλη­μα και αυτή ήταν το 1960, στην πρώ­τη χρο­νιά της Α’ Εθνι­κής. Στο «Νίκος Γκού­μας» με γκολ του Κώστα Νεστο­ρί­δη στο 37′ η ΑΕΚ επι­κρα­τού­σε με 1–0.

Η ιστο­ρία

Νίκες ΑΕΚ: 37

Ισο­πα­λί­ες: 39

Νίκες Πανα­θη­ναϊ­κού: 54

Με γηπε­δού­χο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 27

Ισο­πα­λί­ες: 15

Νίκες Πανα­θη­ναϊ­κού: 12

Στον πρώ­το γύρο

Σάβ­βα­το, 3 Νοεμ­βρί­ου 2018, 19.00

Πανα­θη­ναϊ­κός – ΑΕΚ 0–0

 

Πηγή newsit.gr

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων