- Διαφήμιση -

Euroleague: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μέχρι το φινάλε! «Μάχη» για την πρόκριση

Η 25η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε κι απομένουν πλέον μόλις πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. "Σφαγή" για τα πλέι οφ μεταξύ έξι ομάδων, ανάμεσα τους ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός.

Μπο­ρεί η πρώ­τη τριά­δα (Φενέρ­μπα­χτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρί­της) της κανο­νι­κής διάρ­κειας της Euroleague να έχει ουσια­στι­κά «κλει­δώ­σει», ωστό­σο αυτό δεν ισχύ­ει και για τις υπό­λοι­πες θέσεις της οκτά­δας που δίνουν το εισι­τή­ριο για τα πλέι οφ.

Η Εφές Ανα­ντο­λού με την Μπαρ­τσε­λό­να θα δώσουν μία δική τους «μάχη» για την τέταρ­τη θέση που χαρί­ζει το πλε­ο­νέ­κτη­μα έδρας στα πλέι οφ, ενώ από την έκτη θέση και κάτω γίνε­ται «σφα­γή», με έξι ομά­δες – ανά­με­σα τους ο Πανα­θη­ναϊ­κός κι ο Ολυ­μπια­κός – να παλεύ­ουν για τρεις θέσεις. Εκτός μάχης, μετά τα τελευ­ταία απο­τε­λέ­σμα­τα έμει­ναν οι Ζαλ­γκί­ρις και η Χίμκι.

Η κατάταξη

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού (13–12)

Ο Ολυ­μπια­κός μοιά­ζει να έχει το πιο εύκο­λο πρό­γραμ­μα στις τελευ­ταί­ες 5 αγω­νι­στι­κές και είναι το φαβο­ρί για τα πλέι οφ, μετά και το διπλό στην έδρα της Μπου­ντού­τσ­νοστ. Έχει ακό­μα τρία εντός έδρας παι­χνί­δια (Μπά­γερν, Ζαλ­γκί­ρις Ντα­ρου­σά­φα­κα) και δύο εκτός έδρας ανα­με­τρή­σεις (Αρμά­νι Μιλά­νο, Γκραν Κανά­ρια). Το 4/5 είναι εφι­κτό για τους «ερυ­θρό­λευ­κους» και φυσι­κά ικα­νό να τους εξα­σφα­λί­σει μία θέση στην οκτάδα.

Μιλά­νο (έξω)
Μπά­γερν (μέσα)
Γκραν Κανά­ρια (έξω)
Ζαλ­γκί­ρις (μέσα)
Ντα­ρου­σά­φα­κα (μέσα)

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού (12–13)

Ο Πανα­θη­ναϊ­κός έχει πιο δύσκο­λο έργο. Θα δώσει τρία εντός έδρας παι­χνί­δια (Μπα­σκό­νια, Ρεάλ, Μπου­ντού­τσ­νοστ) και δύο εκτός έδρας αγώ­νες ( ΤΣΣΚΑ κι Αρμά­νι Μιλά­νο). Οι «πρά­σι­νοι» θέλουν του­λά­χι­στον 4/5 νίκες και η μία νίκη να είναι επί της Αρμά­νι Μιλά­νο στην Ιτα­λία, προ­κει­μέ­νου να προ­κρι­θούν στα πλέι οφ.

ΤΣΣΚΑ (έξω)
Μπα­σκό­νια (μέσα)
Μιλά­νο (έξω)
Ρεάλ (μέσα)
Μπού­ντου­τσ­νοστ (μέσα)

Οι υπόλοιπες ομάδες

Όσον αφο­ρά τις υπό­λοι­πες ομά­δες που διεκ­δι­κούν μία θέση στα πλέι οφ, το πιο εύκο­λο πρό­γραμ­μα το έχει η Μπα­σκό­νια και το πιο δύσκο­λο πρό­γραμ­μα η Αρμά­νι Μιλά­νο. Η Μπά­γερν Μονά­χου και η Μακά­μπι έχουν εύκο­λες και δύσκο­λες αποστολές.

Το πρό­γραμ­μα της Αρμά­νι Μιλά­νο (13–12): Ολυ­μπια­κός (εντός), Ρεάλ (εκτός), Πανα­θη­ναϊ­κός (εντός), Φενέρ­μπα­χτσε (εντός), Ανα­ντο­λού Εφές (εκτός).

 Το πρό­γραμ­μα της Μπα­σκό­νια (13–12): Μπου­ντού­τσ­νοστ (εντός), Πανα­θη­ναϊ­κός (εκτός), Ρεάλ (εντός), Ανα­ντο­λού Εφές (εντός), ΤΣΣΚΑ (εκτός).

Το πρό­γραμ­μα της Μακά­μπι Τελ Αβίβ (12–13): Ανα­ντο­λού Εφές (εντός), Ζάλ­γκι­ρις (εντός), Χίμ­κι (εκτός), Γκραν Κανά­ρια (εντός), Φενέρ­μπα­χτσε (εκτός).

Το πρό­γραμ­μα της Μπά­γερν Μονά­χου (12–13):  Ζάλ­γκι­ρις (εκτός), Ολυ­μπια­κός (εκτός), Μπαρ­τσε­λό­να (εντός), Ντα­ρου­σά­φα­κα (εκτός), Γκραν Κανά­ρια (εντός).

 

Πηγή newsit.gr

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων