- Διαφήμιση -

Το 1 στα 2 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και το ρεκόρ που δεν μπόρεσε να σπάσει

Δύο ειδικά στατιστικά που προέκυψαν από το χθεσινό ματς

Ο ΠΑΟΚ πανη­γύ­ρι­σε χθες το βρά­δυ στην Τού­μπα μια τερά­στιας σημα­σί­ας νίκη επί του Ολυ­μπια­κού με 3–1, η οποία τον φέρ­νει πολύ κοντά στην κατά­κτη­ση του τίτλου της Super League (Α’ Εθνι­κή) μετά από 34 ολό­κλη­ρα χρό­νια. Αυτή ήταν και η 30ή επι­κρά­τη­ση των «ασπρό­μαυ­ρων» επί των «ερυ­θρό­λευ­κων» σε 60 εντός έδρας αγώ­νες στην κανο­νι­κή διάρ­κεια της Λίγκας, κάτι που σημαί­νει ότι το ποσο­στό τους είναι ½.

Ανέ­κα­θεν οι Πει­ραιώ­τες είχαν προ­βλή­μα­τα στην Τού­μπα, στην οποία είχαν να γευ­τούν τη χαρά της νίκης για 21 σερί σεζόν (1970–71 έως 1991–92), έχο­ντας μάλι­στα σε αυτό το διά­στη­μα μόλις 2 ισο­πα­λί­ες και 19 ήττες. Βεβαί­ως, τα τελευ­ταία χρό­νια ο Ολυ­μπια­κός είχε περισ­σό­τε­ρες νίκες από τον ΠΑΟΚ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, αλλά αυτό δεν φάνη­κε να πτό­η­σε τους παί­κτες του Ραζ­βάν Λουτσέσκου.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι μπή­καν στο ματς με… το πόδι στο γκά­ζι, καθώς μέχρι το 19’ είχαν πάρει προ­βά­δι­σμα δύο τερ­μά­των (2–0). Αυτή είναι η δεύ­τε­ρη καλύ­τε­ρη «ασπρό­μαυ­ρη» εκκί­νη­σε σε ματς επί των Πει­ραιω­τών, καθώς είχαν κατα­φέ­ρει να πετύ­χουν τρία γκολ μέχρι το 19’, στο παι­χνί­δι της 6ης Δεκεμ­βρί­ου του 1987, στις Σέρ­ρες, στο οποίο είχαν νική­σει με 6–1.

Ο ΠΑΟΚ είχε προη­γη­θεί τότε με τα τέρ­μα­τα των Μπά­νον (7’), Μαυ­ρομ­μά­τη (14’) και Σίγ­γα (19’), στην ευρύ­τε­ρη νίκη του επί του Ολυμπιακού.

 

Πηγή http://www.newsbeast.gr

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων