- Διαφήμιση -

Καιρός ΤΩΡΑ: Ανοιξιάτικη η Δευτέρα — Πόσο θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες (pics)

Καιρός σήμερα - Ειδήσεις: Με ανοιξιάτικη διάθεση μας υποδέχεται η Δευτέρα (4/3), ωστόσο δεν θα λείψουν σε κάποιες περιοχές οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες - Σταδιακά, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία - Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Για σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα 4 Μαρ­τί­ου 2019 ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές νεφώ­σεις στο Αιγαίο, τα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά και από το μεση­μέ­ρι στα δυτι­κά ηπειρωτικά.

Λίγες τοπι­κές βρο­χές θα πέσουν κυρί­ως στο Βόρειο Αιγαίο και τις παρά­κτιες προς αυτό περιο­χές, την Κρή­τη και την Πελοπόννησο.

Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί και προς το βρά­δυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Μέχρι 16 βαθμούς η θερμοκρασία

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από ‑2 έως 11 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη από 3 έως 14, στα κεντρι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 4 έως 16, στα νότια ηπει­ρω­τι­κά από 6 έως 16, στα νησιά του Ιονί­ου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου από 6 έως 13, στα νησιά του υπο­λοί­που Αιγαί­ου από 8 έως 15, και στην Κρή­τη από 9 έως 15 βαθμούς.

Καλές οι θάλασσες

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά 5 μπο­φόρ. Στο Νοτιο­α­να­το­λι­κό Αιγαίοοι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ. Στο υπό­λοι­πο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 μπο­φόρ, από το μεση­μέ­ρι όμως θα εξα­σθε­νή­σουν και θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 και τοπι­κά 5 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μποφόρ.

Δείτε το χάρτη των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου

Αττι­κή
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 6 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Θεσ­σα­λο­νί­κη
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς και από το από­γευ­μα νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί έως 4 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 4 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Μακε­δο­νία, Θράκη
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με λίγες παρο­δι­κές νεφώ­σεις στα ανα­το­λι­κά. Τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές ώρες και βρα­δι­νές ώρες.
Άνε­μοι: Μετα­βλη­τοί ασθε­νείς. Βαθ­μιαία από νότιες διευ­θύν­σεις έως 4 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 2 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία και τη Θρά­κη η ελά­χι­στη κατά τόπους 2 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονί­ου, Ήπει­ρος, δυτι­κή Στε­ρεά, δυτι­κή Πελοπόννησος
Και­ρός: Στα βόρεια γενι­κά αίθριος με τοπι­κές νεφώ­σεις στα ηπει­ρω­τι­κά τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.
Στα νότια λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα ορει­νά της δυτι­κής Πελοποννήσου.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί νοτιο­να­το­λι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι βαθ­μιαία σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 7 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο κατά τόπους 3 με 5 βαθ­μούς χαμηλότερη.

Θεσ­σα­λία, ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, Εύβοια, ανα­το­λι­κή Πελοπόννησος
Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Λίγες νεφώ­σεις στα ανα­το­λι­κά και τα νότια, παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες κυρί­ως τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές βρο­χές στην ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σο κυρί­ως στα ορεινά.
Άνε­μοι: Ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί 3 με 4 και πρό­σκαι­ρα στα ανα­το­λι­κά έως 5 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι από το από­γευ­μα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 5 έως 16 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια η ελά­χι­στη 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

Κυκλά­δες, Κρήτη
Και­ρός: Στις Κυκλά­δες γενι­κά αίθριος. Στην Κρή­τη παρο­δι­κές νεφώ­σεις μέχρι το από­γευ­μα με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βροχών.
Άνε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 5 στα ανα­το­λι­κά έως 6 μπο­φόρ στρε­φό­με­νοι το βρά­δυ σε δυτι­κούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερ­μο­κρα­σία: Από 7 έως 15 βαθ­μούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή

Τρί­τη (5/3)

Γενι­κά αίθριος ο και­ρός. Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες στα δυτι­κά και τα νότια και στα­δια­κά από το από­γευ­μα στα βόρεια. Περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα κατά τόπους τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες κυρί­ως στα δυτι­κά και τα βόρεια.
Οι άνε­μοι στα βόρεια νότιοι νοτιο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και βαθ­μιαία στο Αιγαίο τοπι­κά 6 μπο­φόρ. Στα νότια από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία σε άνοδο.

Τετάρ­τη (6/3)

Γενι­κά αίθριος ο και­ρός με πρό­σκαι­ρες τοπι­κές νεφώ­σεις κυρί­ως στα δυτι­κά και το ανα­το­λι­κό Αιγαίο. Πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνε­μοι από δυτι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 5 τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά νότιοι με την ίδια έντα­ση. Στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση από τα βόρεια.
Η θερ­μο­κρα­σία σε μικρή περαι­τέ­ρω άνοδο.

Πέμ­πτη (7/3) και Παρα­σκευή (8/3)

Γενι­κά αίθριος ο και­ρός με παρο­δι­κές αραιές νεφώ­σεις. Τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες.
Οι άνε­μοι από νότιες διευ­θύν­σεις 4 με 5 μποφόρ.
Η θερ­μο­κρα­σία χωρίς αξιό­λο­γη μεταβολή.

 

 

Πηγή www.newsbomb.gr

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων