- Διαφήμιση -

Παναθηναϊκός : Ρεκόρ 8,5 ετών από τον Ντίνο Μήτογλου

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Ντίνος Μήτογλου έφτασε στην τρίτη θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα double-double, ενώ πέτυχε πράσινο ρεκόρ 8,5 ετών στα ριμπάουντ

Ο Ντί­νος Μήτο­γλου ήταν ο κορυ­φαί­ος του Πανα­θη­ναϊ­κού ΟΠΑΠ στη Ρόδο. Ο διε­θνής φόρ­γουορντ σημεί­ω­σε το τρί­το του double-double με 16 πόντους και 15 ριμπά­ουντ, επί­δο­ση στην οποία είχε φτά­σει εντός έδρας με τον Χολαρ­γό και εκτός έδρας με το Λαύ­ριο Aegean Cargo. Παράλ­λη­λα σημεί­ω­σε δύο κορυ­φαί­ες επι­δό­σεις καριέ­ρας στο 50ό του παι­χνί­δι στην κατηγορία.

Ο άσος των πρά­σι­νων έφτα­σε στην τρί­τη θέση της λίστας των παι­κτών με τα περισ­σό­τε­ρα double-double τον Γκά­ρι Μακ­Γκί του Άρη ενώ προη­γού­νται με πέντε Έβανς, Μαυ­ροει­δής και ακο­λου­θεί με τέσ­σε­ρα ο Χόρ­τον. Το σημε­ρι­νό ήταν το 53ο “double-double” της φετι­νής Betshop Basket League και το 6ο για τον Πανα­θη­ναϊ­κό ΟΠΑΠ, που έπια­σε στην πρώ­τη θέση της λίστας Κύμη και Κολοσ­σό H Hotels.

Για τον 23χρονο φόρ­γουορντ απο­τε­λούν νέα ρεκόρ καριέ­ρας τόσο τα 15 ριμπά­ουντ ‑είχε 10 πέρ­σι κόντρα στον ΠΑΟΚ και φέτος δύο φορές με τον Χολαρ­γό και το Λαύ­ριο Aegean Cargo- όσο και οι πέντε ασίστ αφού μέχρι σήμε­ρα δεν είχε ξεπε­ρά­σει τις δύο.

Με τα 15 ριμπά­ουντ του μάλι­στα, ο Μήτο­γλου ξεπέ­ρα­σε τα 200 ριμπά­ουντ καριέ­ρας στην Betshop Basket League. Πρό­κει­ται παράλ­λη­λα για τη, με δια­φο­ρά, καλύ­τε­ρη φετι­νή επί­δο­ση του Πανα­θη­ναϊ­κού ΟΠΑΠ αφού η προη­γού­με­νη καλύ­τε­ρη ήταν εκεί­νη των 11 που είχε ο Ντε­σόν Τόμας στο Λαύριο.

Ο Μήτο­γλου ισο­φά­ρι­σε τη δεύ­τε­ρη καλύ­τε­ρη επί­δο­ση της φετι­νής Betshop Basket League αφού 15 ριμπά­ουντ είχαν από μία φορά και οι Χόρ­τον, Μαυ­ροει­δής και Έβανς ενώ κορυ­φαία είναι εκεί­νη των 17 που είχε ο Μιλου­τί­νοφ στο ματς του Ολυ­μπια­κού με τον Χολαργό.

Η χθε­σι­νή επί­δο­ση είναι μάλι­στα η κορυ­φαία από έλλη­να παί­κτη του Πανα­θη­ναϊ­κού τα τελευ­ταία 8,5 χρό­νια. Για να βρού­με μεγα­λύ­τε­ρη, θα πρέ­πει να γυρί­σου­με στις 31 Οκτω­βρί­ου 2010 όταν ο Κώστας Καϊ­μα­κό­γλου μάζε­ψε 16 ριμπά­ουντ στο εκτός έδρας παι­χνί­δι με τον Ηλυσιακό.

Πέραν των ατο­μι­κών επι­τευγ­μά­των του Μήτογλου…

*Το 50ό παι­χνί­δι του Λού­κας Λεκα­βί­τσιους στην κατη­γο­ρία, ήταν και το πιο παρα­γω­γι­κό του επι­θε­τι­κά. Ο Λιθουα­νός είχε 18 πόντους, βελ­τιώ­νο­ντας κατά έναν πόντο το ρεκόρ καριέ­ρας του αφού είχε 17 στο περ­σι­νό, εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

*Με ένα ρεκόρ καριέ­ρας έφυ­γε από το “Βενε­τό­κλειο” και ο Θανά­σης Αντε­το­κούν­μπο. Ο διε­θνής φόρ­γουορντ μάζε­ψε οχτώ ριμπά­ουντ ενώ πέρ­σι είχε επτά τόσο στο εκτός έδρας ματς με τον Προ­μη­θέα όσο και στο εντός με τον Πανιώνιο.

Από την άλλη πλευρά…

*Ο Σλά­βεν Τσούπ­κο­βιτς έκα­νε το καλύ­τε­ρο παι­χνί­δι του με τον Κολοσ­σό H Hotels, σημειώ­νο­ντας 20 πόντους ‑είχε 15 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ- και μαζεύ­ο­ντας επτά ριμπά­ουντ όσα και στην Πάτρα με τον Προμηθέα.

Με τους 20 πόντους του, ο Σέρ­βος έφτα­σε τους 900 στην Betshop Basket League.

*Το 290ό παι­χνί­δι του έκα­νε ο Δημή­τρης Μαυ­ροει­δής. Ο διε­θνής σέντερ ξεπέ­ρα­σε τον Γιάν­νη Λάπ­πα και έφτα­σε στην 50ή θέση της σχε­τι­κής λίστας του επαγ­γελ­μα­τι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος τον Μιχά­λη Κακιούζη.

 

Πηγή www.tanea.gr

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων