Κουκάκι: Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών για τα επεισόδια
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη την αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής ζητώντας τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των 20 συλληφθέντων στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει την επίμαχη αναφορά για τα σοβαρά επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών στο Κουκάκι στην κατάληψη, αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Αντίθετη άποψη διατύπωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας τη δυσφορία της για το γεγονός ότι “τις τελευταίες ημέρες επιχειρήθηκε συντονισμένα τόσο από υπουργούς της κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους εισαγγελικούς λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών”.
Πηγή www.newsit.gr





Τα σχόλια είναι κλειστά.