Καιρός : Πρόσκαιρη βελτίωση την Παρασκευή – Έρχεται νέο κύμα ψύχους την Κυριακή

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, που στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις.

Μόνο στην ανα­το­λι­κή και νότια νησιω­τι­κή χώρα ανα­μέ­νο­νται τοπι­κές βρο­χές με μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες και στα ορει­νά της Κρή­της παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις. Το κρύο ωστό­σο θα παρα­μεί­νει τσου­χτε­ρό σε μεγά­λο μέρος της χώρας, με τους ανέ­μους να πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρω­ι­νές ώρες τοπι­κά 9 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξασθένηση.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο ως προς τις μέγι­στες τιμές, όμως παγε­τός θα σημειω­θεί κατά τόπους στα ηπει­ρω­τι­κά τις πρω­ι­νές και βρα­δι­νές ώρες. Από το βρά­δυ της Κυρια­κής ωστό­σο έρχε­ται ένα νέο ισχυ­ρό κύμα ψύχους με χιο­νο­πτώ­σεις, οι οποί­ες ανα­μέ­νε­ται να επη­ρε­ά­σουν και μεγά­λο μέρος της Αττικής.

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες στα ανα­το­λι­κά και βόρεια, όπου υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών τοπι­κών βρο­χών ή χιο­νό­νε­ρου τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες. Ανε­μοι: Βόρειοι 5 με 7 και στα ανα­το­λι­κά τοπι­κά 8 και νωρίς το πρωί 9 μπο­φόρ με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και στα βόρεια 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος και μόνο στη Θρά­κη θα υπάρ­χουν πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στα ανα­το­λι­κά πρό­σκαι­ρα έως 6 μπο­φόρ τις πρω­ι­νές ώρες. Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑03 (μεί­ον 3) έως 11 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ. Θερ­μο­κρα­σία: Από 02 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στην Ήπει­ρο 4 με 6 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες στα ανα­το­λι­κά, με ασθε­νείς τοπι­κές βρο­χές ή χιο­νό­νε­ρο τις πρω­ι­νές ώρες. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 4 με 6 και στα ανα­το­λι­κά και νότια 7 τοπι­κά 8 και τις πρω­ι­νές ώρες έως 9 μπο­φόρ, με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από ‑02 (μεί­ον 2) έως 13 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές, μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες κυρί­ως στην Κρή­τη τις πρω­ι­νές ώρες. Χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά, και πρό­σκαι­ρα τις πρω­ι­νές ώρες στα ημιο­ρει­νά της Κρή­της με βαθ­μιαία εξα­σθέ­νη­ση. Ανε­μοι: Βόρειοι 6 με 8 και τις πρω­ι­νές ώρες έως 9 μπο­φόρ, με στα­δια­κή εξα­σθέ­νη­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 07 έως 12 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα Δωδε­κά­νη­σα, όπου θα εκδη­λω­θούν και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες τις πρω­ι­νές ώρες. Τα φαι­νό­με­να από το από­γευ­μα θα εξα­σθε­νή­σουν. Ανε­μοι: Από βόρειες διευ­θύν­σεις 6 με 7 και τοπι­κά 8 μπο­φόρ τις πρω­ι­νές ώρες, με βαθ­μιαία μικρή εξα­σθέ­νη­ση. Θερ­μο­κρα­σία: Από 09 έως 14 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθ­μούς χαμηλότερη.

 

Πηγή www.in.gr

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.