- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Κλοπές στην βιτρίνα της χώρας: την Πλάκα και την Ακρόπολη

Ανασφαλείς οι κάτοικοι στέλνουν επιστολή στον Υπουργό Προστασίας. Ανίκανη η αστυνομία να δράσει αποτελεσματικά

Ανασφαλείς οι κάτοικοι στην Πλάκα  και στις όμορες περιοχές από τις συνεχείς κλοπές και διαρρήξεις απατεώνων οι οποίοι χρησιμοποιούν μέχρι και drones για να παρακολουθούν τα υποψήφια θύματά τους, oικίες, καταστήματα, τουρίστες ακόμα και εκκλησίες.
Τουρίστες που έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφθούν την χώρα μας γίνονται θύματα των επιτήδειων οι οποίοι τους κλέβουν χρήματα, διαβατήρια και απαραίτητα  ταξιδιωτικά ή προσωπικά έγγραφα. Καταστηματάρχες που υποφέρουν από καθημερινές κλοπές. Νοικοκυριά  και κάτοικοι βραχυχρόνιας μίσθωσης  ζουν στην ανασφάλεια και τον φόβο των παρακολουθήσεων με drones και  διαρρήξεων.  Οι κάτοικοι καταγγέλλουν σε επιστολή τους προς τον  υπουργό προστασίας του πολίτη, Νότη Μηταράκη (με κοινοποίηση στους Κώστα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιώργο Φλωρίδη)  την τρομακτική αύξηση της εγκληματικότητας σημειώνοντας πως πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο.

Τρόμο και καθημερινή ανασφάλεια νοιώθουν οι πολίτες αυτών των περιοχών από σπείρες και συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή και αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μέσα στην ίδια την βιτρίνα της. Την Ακρόπολη

 

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων της Πλάκας
Προς:
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ. Νότη Μηταράκη
και
Διεύθυνση ΓΑΔΑ Υποστράτηγο Εμμανουήλ Δουρβετάκη
Κοινοποιήση προς:
Αρχηγό Έλληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο
Δήμο Αθηναίων, Δήμαρχο Κ.Κώστα Μπακογιάννη
Υπουργό Τουρισμού Κα Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Γιώργο Φλωρίδη
Αξιότιμοι Κύριοι, Κυρία,
Σας γράφουμε ως απλοί πολίτες με την ελπίδα να εισακουστούμε. Είμαστε κάτοικοι των  Αναφιώτικων και των παρυφών τους. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα φέτος, υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή μας. Παρ’ολο που αντιμετωπίζουμε και άλλα προβλήματα, θέλουμε να  εστιάσουμε σε αυτό μόνο.
Από το καλοκαίρι του 2022 αλλά ειδικά από το Πάσχα 2023, υπάρχουν σπείρες ληστών που δρουν πολύ οργανωμένα στην γειτονιά μας και κλέβουν σπίτια, αυτοκίνητα και περαστικούς. Οι πορτοφολάδες κλέβουν τους χιλιάδες τουρίστες (και όχι μόνο) που περνάνε από τα  Αναφιώτικα. Κάθε μέρα έχουμε πολλαπλά περιστατικά, συνδράμουμε ανελλιπώς σε πανικοβλημένους ανθρώπους που έχουν χάσει ταυτότητες, διαβατήρια, κάρτες, κινητά κλπ. Τα ερείπια είναι γεμάτα  πεταμένα πορτοφόλια
Οι σπείρες ληστών  που δρουν στη γειτονιά μας και εισβάλουν στα σπίτια είναι πολύ καλά οργανωμένες. Κρύβουν σκάλες, σκοινιά και λοστούς (που βρίσκουμε ενίοτε) για να κάνουν διαρρήξεις. Παρακολουθούν τους κατοίκους και τους ένοικους  βραχυχρόνιας μίσθωσης και μόλις βρουν ευκαιρία μπαίνουν και κλέβουν. Κάποιες φορές έχει συμβεί να είναι και κάποιος μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα.
Από το Πάσχα του ’23 μόνο σε τέσσερις μικρούς δρόμους, Αναφιώτικα, Στράτωνος, Επιχάρμου και Ραγκαβά έχουν γίνει πάνω από 15 διαρρήξεις. Τα περισσότερα περιστατικά έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα. Ζούμε πολλά χρόνια σε αυτήν την γειτονιά και ποτέ δεν έχουμε αισθανθεί τέτοιο τρόμο και ανασφάλεια.
Έχουμε αποταθεί στο Α.Τ. Ακροπόλεως και στον Δήμο Αθηναίων πολλές φορές. Έχουμε δώσει περιγραφές αυτών των ανθρώπων (γιατί κυκλοφορούν και μέρα) και φωτογραφίζουν συνέχεια τα σπίτια μας. Ενίοτε, στέλνουν και drones για ανίχνευση και ο λόγος που ξέρουμε ότι είναι για αυτόν τον σκοπό είναι ότι μπαίνουν μέσα στις αυλές πολύ χαμηλά.
Δε θέλουμε να σας κουράσουμε άλλο απλά να επισημάνουμε τα εξής:
  • Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το Υπουργείο Τουρισμού. Αυτή είναι η εικόνα μας. Η Πλάκα είναι πλέον γνωστή σαν μία πολύ επικίνδυνη περιοχή.
  • Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης.
  • Αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη και εύρεση λύσης. Μία περιπολία δεν αρκεί.
  • Οι νέες οικογένειες σκέφτονται να φύγουν, αν δεν έχουν φύγει ήδη. Η Πλάκα έχει υποβαθμιστεί και δεν είναι πλέον πόλος έλξης για νέους κατοίκους.
Δε ζητάμε θαύματα. Ζητάμε να κάνετε αυτό που είναι απλό και πρακτικό, να προστατέψετε εμάς και τους επισκέπτες μας, την  εικόνα της χώρας μας, γιατί η  πραγματική Οικονομία της Ελλάδας είναι η διασφάλιση των θησαυρών της — ένας εκ των οποίων είναι η Πλάκα και τα Αναφιώτικα.
Με εκτίμηση
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση,
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΝΑΦΙΩΤΙΚΑ (Και κάτοικοι στις παρυφές αυτού)”

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Σημείωση πριν τη φόρμα σχολίων

Σημείωση μετά ΄τη φόρμα σχολίων