Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ — Ποια είναι η προθεσμία ανανέωσης

Παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου 2019 στην ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησης για τους φοιτητές των ΑΕΙ

Στην ανα­νέ­ω­ση του δικαιώ­μα­τος μετα­κί­νη­σής τους με μειω­μέ­νο κόμι­στρο στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, αρμο­διό­τη­τας του ΟΑΣΑ, οφεί­λουν να προ­χω­ρή­σουν πολύ­τε­κνοι γονείς και μέλη των πολύ­τε­κνων οικο­γε­νειών, μαθη­τές της Δημό­σιας Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης άνω των 18 ετών και φοι­τη­τές εξω­τε­ρι­κού μέχρι την ηλι­κία των 25 ετών.

Ο ΟΑΣΑ ενη­με­ρώ­νει τους πολύ­τε­κνους γονείς καθώς και τα μέλη των πολύ­τε­κνων οικο­γε­νειών, τους μαθη­τές άνω των 18 ετών και τους φοι­τη­τές των Πανε­πι­στη­μί­ων της αλλο­δα­πής μέχρι την ηλι­κία των 25 ετών που κάνουν χρή­ση του δικαιώ­μα­τος μετα­κί­νη­σης με μειω­μέ­νο κόμι­στρο ότι, μέχρι την 15η Νοεμ­βρί­ου 2019, θα μπο­ρούν να προ­σέρ­χο­νται στα εκδο­τή­ρια των σταθ­μών του Μετρό ή στα εκδο­τή­ρια Συντάγ­μα­τος και Αερο­δρο­μί­ου της ΟΣΥ, προ­κει­μέ­νου να επε­κτεί­νουν το χρο­νι­κό διά­στη­μα ισχύ­ος του μειω­μέ­νου κομίστρου.

Απα­ραί­τη­τα δικαιο­λο­γη­τι­κά που θα πρέ­πει να προ­σκο­μι­στούν μαζί με τις προ­σω­πο­ποι­η­μέ­νες κάρ­τες Athenacard, ανά κατηγορία:

– Πολύ­τε­κνοι γονείς και μέλη πολύ­τε­κνων οικογενειών

α. Ισχύ­ον και θεω­ρη­μέ­νο βιβλιά­ριο πολυτέκνων

β. Έγγρα­φο πιστο­ποί­η­σης ΑΜΚΑ(σε έντυ­πη ή ηλε­κτρο­νι­κή μορφή)

– Μαθη­τές Δημό­σιας Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης άνω των 18 ετών

α. Βεβαί­ω­ση σπου­δών έτους 2019–2020

β. Έγγρα­φο πιστο­ποί­η­σης ΑΜΚΑ (σε έντυ­πη ή ηλε­κτρο­νι­κή μορφή).

– Φοι­τη­τές Πανε­πι­στη­μί­ων της αλλο­δα­πής μέχρι την ηλι­κία των 25 ετών

α. Ισχύ­ου­σα «student card – university ID» του Πανε­πι­στη­μί­ου της αλλοδαπής

β. Αστυ­νο­μι­κή ταυ­τό­τη­τα ή διαβατήριο

γ. Έγγρα­φο πιστο­ποί­η­σης ΑΜΚΑ (απαι­τεί­ται εφό­σον είχε χρη­σι­μο­ποι­η­θεί κατά την αρχι­κή έκδο­ση της κάρτας)

Παρά­τα­ση έως τις 15 Νοεμ­βρί­ου 2019 στην ανα­νέ­ω­ση του δικαιώ­μα­τος μετα­κί­νη­σης με μειω­μέ­νο κόμι­στρο, δίνε­ται σε όλους τους φοι­τη­τές των Ανώ­τα­των Εκπαι­δευ­τι­κών Ιδρυμάτων.

Ο ΟΑΣΑ ενη­με­ρώ­νει όλους τους εν ενερ­γεία φοι­τη­τές ότι το αργό­τε­ρο μέχρι την 15η Νοεμ­βρί­ου θα μπο­ρούν να προ­σέρ­χο­νται στα εκδο­τή­ρια των σταθ­μών του Μετρό ή στα εκδο­τή­ρια Συντάγ­μα­τος και Αερο­δρο­μί­ου της ΟΣΥ, για να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί επέ­κτα­ση του χρο­νι­κού δια­στή­μα­τος ισχύ­ος του δικαιώ­μα­τος τους στις προ­σω­πο­ποι­η­μέ­νες κάρ­τες Athenacard που έχουν ήδη στην κατο­χή τους.

Η ανα­νέ­ω­ση γίνε­ται με την επί­δει­ξη της ακα­δη­μαϊ­κής ταυ­τό­τη­τας και του εγγρά­φου πιστο­ποί­η­σης ΑΜΚΑ (σε έντυ­πη ή ηλε­κτρο­νι­κή μορφή).

Όσοι δικαιού­χοι δεν προ­χω­ρή­σουν στην ανα­νέ­ω­ση έως την συγκε­κρι­μέ­νη ημε­ρο­μη­νία, από την 16η Νοεμ­βρί­ου 2019 θα μετα­κι­νού­νται με κόμι­στρα κανο­νι­κής τιμής, χωρίς έκπτω­ση, μέχρι να προ­σέλ­θουν σε εκδο­τή­ριο και να ολο­κλη­ρώ­σουν τη σχε­τι­κή διαδικασία.

Περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για τα εκδο­τή­ρια της ΣΤΑΣΥ και το ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας τους, δίνο­νται από τον ακό­λου­θο σύν­δε­σμο: stasy.gr

 

Πηγή www.newsbomb.gr

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.