Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Προσοχή — Λήγει η προθεσμία αιτήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ και το κοινωνικό τιμολόγιο (Α και Β), καθώς οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν την αίτηση τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το σύστη­μα έχει δεχθεί περισ­σό­τε­ρες από 240.000 αιτή­σεις για υπα­γω­γή στο Κοι­νω­νι­κό Οικια­κό Τιμο­λό­γιο από την 1η Αυγούστου.

Από την Παρα­σκευή μπο­ρούν οι υπο­ψή­φιοι δικαιού­χοι για ΚΟΤ – Β (όσοι έχουν κρι­τή­ρια αντί­στοι­χα του Κοι­νω­νι­κού Μερί­σμα­τος) να προ­βούν στην κατά­θε­ση δηλώ­σε­ων μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επει­δή έπρε­πε να γίνει εκκα­θά­ρι­ση όλων των οικο­νο­μι­κών στοι­χεί­ων, δηλα­δή των φορο­λο­γι­κών δηλώ­σε­ων για τα εισο­δή­μα­τα του 2018 και να δια­σταυ­ρω­θούν τα στοι­χεία της ΑΑΔΕ με τα στοι­χεία που υπάρ­χουν στην πλατ­φόρ­μα, καθυ­στέ­ρη­σε η διαδικασία.

Το απο­τέ­λε­σμα θα βλέ­πουν όταν οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπαί­νουν στην πλατ­φόρ­μα θα είναι ένα από τα παρακάτω:

  • Έγκρι­ση της αίτησης
  • Απόρ­ρι­ψη της αίτησης
  • Μη εκκα­θά­ρι­ση της αίτη­σης (λόγω ελλι­πών στοιχείων)

Προ­σο­χή: Σε περί­πτω­ση μη εκκα­θα­ρι­σμέ­νων αιτή­σε­ων ΚΟΤ Β λόγω ελλι­πών στοι­χεί­ων, οι υπο­ψή­φιοι δικαιού­χοι θα ενη­με­ρώ­νο­νται από την εφαρ­μο­γή με σχε­τι­κό μήνυ­μα, προ­κει­μέ­νου να υπο­βάλ­λουν νέα αίτη­ση, ώστε να συμπλη­ρώ­σουν όλα τα απαι­τού­με­να στοιχεία.

Τα βήματα

Για να ενη­με­ρω­θούν οι ενδια­φε­ρό­με­νοι εάν είναι δικαιού­χοι του Κοι­νω­νι­κού Οικια­κού Τιμο­λο­γί­ου (ΚΟΤ) ή αν μπο­ρούν να εντα­χθούν στο Μητρώο Ευά­λω­των Πελα­τών θα πρέ­πει να ακο­λου­θή­σουν τα 6 βήματα:

  • Βήμα 1. Με την είσο­δό τους στο σύστη­μα θα τους ζητη­θεί να επι­βε­βαιώ­σουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναι­νέ­σουν στην επε­ξερ­γα­σία των στοι­χεί­ων που απαι­τού­νται (τα δικά τους , του/της συζύ­γου και των προ­στα­τευό­με­νων τέκνων τους).
  • Βήμα 2. Μετά την συναί­νε­ση τους, εμφα­νί­ζε­ται φόρ­μα που ανα­φέ­ρει κάποια προ­σω­πι­κά στοι­χεία τους . Επι­λέ­γουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση.
  • Βήμα 3. Απα­ραί­τη­τη είναι η συμπλή­ρω­ση αριθ­μού παρο­χής ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας. Επί­σης απαι­τεί­ται το e‑mail και ένας αριθ­μός κινη­τού τηλε­φώ­νου που θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για απο­στο­λή τυχόν ειδοποιήσεων.
  • Βήμα 4. Για αιτή­σεις ΚΟΤ‑Α απαι­τεί­ται να έχουν εγκε­κρι­μέ­νη αίτη­ση ΚΕΑ. Δεν ισχύ­ει πλέ­ον η απαί­τη­ση επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νης αίτη­σης ΚΕΑ το τελευ­ταίο δίμη­νο. Αρκεί να υπάρ­χει ενερ­γή εγκε­κρι­μέ­νη αίτη­ση. Για ΚΟΤ‑Α δεν απαι­τεί­ται η συγκα­τά­θε­ση των φιλο­ξε­νού­με­νων ατό­μων για­τί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
  • Για αιτή­σεις ΚΟΤ‑Β ή έντα­ξης στο Μητρώο Ευά­λω­των Πελα­τών, σε περί­πτω­ση που το νοι­κο­κυ­ριό τους έχει και ενή­λι­κα φιλο­ξε­νού­με­να μέλη, για να δουν αν πλη­ρούν τα κρι­τή­ρια απαι­τεί­ται η συγκα­τά­θε­ση των φιλο­ξε­νού­με­νων ατό­μων μέσω των κωδι­κών τους Taxisnet για την προ­σπέ­λα­ση των στοι­χεί­ων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτο­μο απαι­τεί­ται συναί­νε­ση ανα­φέ­ρε­ται ευκρινώς.
  • Βήμα 5. Εφό­σον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαι­τού­με­νες συναι­νέ­σεις των ενή­λι­κων μελών του νοι­κο­κυ­ριού τους , και έχουν συμπλη­ρω­θεί όλα τα απαι­τού­με­να πεδία, εμφα­νί­ζε­ται η πλη­ρο­φο­ρία ανα­φο­ρι­κά με το εάν πλη­ρούν τα κρι­τή­ρια ή όχι.
  • Βήμα 6. Για να κατα­στούν δικαιού­χοι θα πρέ­πει να πατή­σουν το κου­μπί [Υπο­βο­λή Αίτη­σης]. Εάν πλη­ρούν τα κρι­τή­ρια του ΚΟΤ, εμφα­νί­ζε­ται και το όριο τετρα­μη­νιαί­ας κατα­νά­λω­σης για τιμο­λό­γη­ση με το ΚΟΤ που αιτή­θη­καν. Στην αντί­θε­τη περί­πτω­ση, εμφα­νί­ζο­νται οι λόγοι απόρ­ρι­ψης αναλυτικά.

 

 

Πηγή www.newsbomb.gr

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.