- Διαφήμιση -

Νέες κινητοποιήσεις : Πώς θα κινηθούν σήμερα ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός

Άλλη μια μέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό σήμερα Πέμπτη μετά τις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Σταθερές Συγκοινωνίες.

Συνε­χί­ζουν και σήμε­ρα τις κινη­το­ποι­ή­σεις οι εργα­ζό­με­νοι σε ΟΣΕ και Στα­θε­ρές Συγκοι­νω­νί­ες (Μετρό, Ηλε­κτρι­κό, Τραμ).

Συγκε­κρι­μέ­να πανελ­λα­δι­κή 24ωρη απερ­γία προ­κή­ρυ­ξαν οι εργα­ζό­με­νοι στην Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Σιδη­ρο­δρο­μι­κών, με απο­τέ­λε­σμα τα τρέ­να και ο προ­α­στια­κός να σηκώ­σουν χειρόφρενο.

Στην ανα­κοί­νω­σή τους οι εργα­ζό­με­νοι ανα­φέ­ρουν πως στην δια­πραγ­μά­τευ­ση της Π.Ο.Σ. με τις Διοι­κή­σεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων στην ΕΕΣΣΤΥ, οι απα­ντή­σεις που έλα­βαν δεν απο­τε­λούν ούτε βάση για περαι­τέ­ρω συζήτηση.

Ταυ­τό­χρο­να η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ που έχει υπο­γρα­φεί από το Μάρ­τιο βρί­σκε­ται στο Λογι­στή­ριο του Κρά­τους, δεν έχει υπο­γρα­φεί και δεν υπάρ­χει καμία ενημέρωση.

Και συμπλη­ρώ­νουν «Μετά από αυτό, υλο­ποιού­με την από­φα­ση για 24ωρη πανελ­λα­δι­κή απερ­γία την Πέμ­πτη 3 Οκτω­βρί­ου 2019. Καλού­με όλους τους εργα­ζό­με­νους να περι­φρου­ρή­σουν την απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση στους χώρους δου­λειάς, να συμ­με­τέ­χουν μαζι­κά στην απερ­γία και στην κεντρι­κή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση που θα γίνει αύριο το πρωί στις 10.30’ έξω από το κτί­ριο του ΟΣΕ (Καρό­λου 1–3)».

Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό

Επί­σης σήμε­ρα Πέμ­πτη όπως ανα­κοί­νω­σε η ΣΤΑΣΥ «δεν θα υπάρ­χει κυκλο­φο­ρία συρ­μών στις γραμ­μές 1,2,3 και ΤΡΑΜ από τις 12 το μεση­μέ­ρι έως τις 3 το από­γευ­μα, λόγω στά­σης εργα­σί­ας των εργαζομένων».

Η ανα­κοί­νω­ση του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων Λει­τουρ­γί­ας Μετρό Αθη­νών ανα­φέ­ρει: «Αντι­δρού­με ενά­ντια στο πολυ­νο­μο­σχέ­διο που καταρ­γεί τις συμ­βά­σεις εργα­σί­ας, φακε­λώ­νει την συλ­λο­γι­κή δρά­ση των εργα­ζο­μέ­νων και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευ­θε­ρί­ες, ήδη εμείς οι εργα­ζό­με­νοι στις Στα­θε­ρές Συγκοι­νω­νί­ες βιώ­νου­με στο πετσί μας τον εμπαιγ­μό της εργο­δο­σί­ας και την μη τήρη­ση πολύ σημα­ντι­κών άρθρων της συλ­λο­γι­κής σύμ­βα­σης εργα­σί­ας μας, που υπε­γρά­φη τον Ιού­νιο του 2019».

 

Πηγή www.in.gr

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.